Agitando a la Generalitat

Secció Sindical de CNT-AIT al Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) de la Generalitat de Catalunya

viernes, 30 de septiembre de 2011

29 -S El "bus combatiu" fa parada al Departament de Territori i Sostenibilitat

Durant el matí de la jornada "29-S La lluita és al carrer" el "bus combatiu" organitzat per CNT, CGT i IAC va recórrer els carrers de Barcelona seguit d'una caravana de cotxes, motos i bicicletes, efectuant parades en alguns dels principals focus de conflicte. En l'actual context de retallades, no és estrany que moltes d'aquestes parades incloguessin als sectors de l'educació i la sanitat, com per exemple, el Consorci d'Educació i els hospitals Sant Pau, Dos de Maig i Clínic, en els quals treballadors i veïns lluiten en contra de les mesures del Govern que deterioraran sensiblement les condicions de treball i l'accés a un servei fonamental per part dels usuaris. Altres punts del recorregut van incloure a Aigües de Barcelona i Comsa-Ente, empreses que malgrat els seus beneficis milionaris, no tenen cap tipus d'escrúpols a enviar als seus treballadors al carrer per engreixar encara més.


L'autobús també es va aturar davant del Departament de Territori i Sostenibilitat on un grup de treballadors ja ens esperava per sumar-se a la protesta i denunciar els acomiadaments després de denunciar la situació de subcontractació i cessió il·legal, així com els acomiadaments dels interins i laborals d'empreses públiques que depenen del Departament. 


Amb aquesta acció volem recordar als mandataris del Departament que no serà amb la repressió i els acomiadaments que es farà callar la veu dels treballadors.

La nostra reivindicació es senzilla, no demanem treballar menys, ni un augment de salari, simplement demanem treballar sense ser assetjats i veure com a cada nivell de subcontractació es van reduïnt els nostres drets laborals.


 

El moment més intens es va viure quan vam entrar al Departament ocupant el rebedor, reclamant que desapareixin les subcontractes i la necessitat de dur a terme una vaga general.



Des de la Secció Sindical es van repartir octavetes i enganxar cartells denunciant la precarietat laboral, malbaratament de fons públics i amiguismes empresarials que suposa la privatització i subcontractació de serveis a l'Administració pública:



Descarregar octaveta en PDF


L'autobús tampoc va voler oblidar les actuals lluites socials i veïnals que sacsegen Barcelona, acabat el seu recorregut al Raval per donar suport al intent d'aturar el desnonament de cinc famílies, el qual, afortunadament, no va arribar a produir-se gràcies a la pressió popular.

A la tarda, una manifestació unitària va recórrer els carrers de la ciutat denunciant als principals responsables de l'actual ofensiva en contra de la classe treballadora, com el Foment i el Govern de la Generalitat, culminant amb un míting a Plaça Universitat. Una manifestació alegre i combativa, que va aconseguir acabar el recorregut sense incidents malgrat el imponent desplegament policial. Una manifestació que escenifica la unitat de les forces sindicals que no es resignen davant els pactes i les retallades, i que es troben més decidides que mai a continuar amb la lluita i respondre al carrer i als centres de treball als atacs del Govern i la Patronal.

En definitiva, el 29-S a Barcelona va ser una jornada de lluita, la primera, esperem, de moltes més que vindran.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.