Agitando a la Generalitat

Secció Sindical de CNT-AIT al Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) de la Generalitat de Catalunya

sábado, 9 de mayo de 2015

Incidents al Casino l'Aliança durant el Debat - Nota de premsa

Ahir, divendres 8 de maig, estava convocat un debat públic al qual els alcaldables a la ciutat de Barcelona tindrien l’ocasió de presentar i discutir les seves propostes de cara a les properes eleccions municipals. Per descomptat des de la CNT-AIT de Barcelona no podíem deixar d’assistir i aprofitar l’ocasió amb dos finalitats molt concretes: 

1r Denunciar públicament i dir-li a la cara a en Xavier Trias que no oblidem la seva responsabilitat a multitud de conflictes socials i sindicals que venim patint des de fa anys. Concretament des del nostre sindicat volíem assenyalar-lo com un dels principals culpables a les màfies de subcontractació de treballadores per part de la Generalitat, i més concretament en el que respecta a la subcontractació d’informàtics. Des de la nostra secció sindical del Departament de Territori i Sostenibilitat venim denunciant d’anys ençà les nefastes conseqüències que aquestes pràctiques tenen sobre les treballadores afectades, així com el sucós negoci derivat de les mateixes, en el qual familiars i amics de certes personalitats polítiques han obtingut importants sumes de diners. Aquestes informacions destapades per la nostra secció sindical han resultat en una investigació oberta per part del Servei Especial de Blanqueig de Capitals del Banc d’Espanya (Sepblac). Per més informació sobre aquest tema podeu consultar-ho AQUI

2n Manifestar la nostra més enèrgica repulsa al sistema electoral municipal, autonòmic, estatal, sindical o del tipus que sigui. Aquest sistema electoral estava representat a nivell municipal en aquell debat, que comptava amb representació política dels principals partits que pugnen per l’alcaldia. Es tractava, a fi de comptes, d’una representació teatral de cara als mitjans de comunicació que justifiqués quatre anys mes de polítiques municipals contra la gent dels barris. La nostra acció estava destinada també a mostrar als nostres alcaldables el profund menyspreu que sentim cap a tots ells, que encara queda gent que no està disposada a deixar-se governar i per últim defensar públicament al barri del Poble Nou la opció de l’abstenció activa.

Mentre transcorria l’acció vam ser atacades a cops de puny per un grup de matons que després van resultar ser guàrdies urbans vestits de paisà. Durant el forcejament un company del nostre sindicat va ser detingut i d’altres van ser agredits. Posteriorment la senyal de televisió va patir un tall sobtat que es va prolongar uns minuts.

Avui, 9 de maig, al matí, s’ha pres declaració als companys. A un d’ells se l’acusa de desordres públics i atemptat a l’autoritat. A l’altre, de desordres públics i alteració de l’ordre de l’acte electoral. Posteriorment se’ls ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Amb aquest comunicat volem dir públicament que la nostra organització és plenament responsable d’haver acudit al debat de Barcelona amb la intenció de defensar les reivindicacions que ja hem exposat. Volem que quedi clar que recolzem completament l’actitud del company detingut, així com la decisió de tallar l’emissió davant la repressió exercida per la guàrdia urbana. Que no busquin responsables individuals perquè no n’hi ha. Sí vam ser nosaltres, vam ser totes nosaltres. Ho hem fet milers de cops i ho tornarem a fer.

El debat de Barcelona i la resta d’actes electorals són una provocació de les elits governants davant una població sotmesa i condemnada a la misèria. I per descomptat que no deixarem que s’envaneixin pels nostres barris sense demostrar-los el nostre més sincer menyspreu. Ja van sortir escaldats a Sants fa dos dies gràcies a un grup de solidàries amb les encausades del Parlament. Ahir els va tocar aguantar-nos a nosaltres al Poble Nou. 

Que s’hi vagin acostumant, perquè els donarem una bona campanya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.